Activitate politica
 

Vreau sa ajut si o voi face !

Articole şi comentarii prezente în mass-media sau pe internet.

 

Termopane, termopane, fa-te, tata, deputat... Doamnelor, dar mai ales domnisoarelor, il puteti vedea pe... Daciaaaan! Nu-l cunoasteti, ati vrea, dar el nu se grabeste

„Oricand o faci, este prea devreme“

Candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor, Dacian Romanu Este director comercial la Aquacaras. Foarte important, nu este casatorit. „Oricand o faci, este prea devreme“, spune Dacian. „In plus, cand te hotarasti sa faci pasul, trebuie sa ai siguranta zilei de maine, sa ai o oarecare situatie, pentru a nu ajunge sa stai la mana parintilor sau sa te transformi intr-un caz social ce bate pe la usile primariei“.

„Oricand o faci,este prea devreme“, ar fi fost un raspuns la o intrebare pentru un candidat. Totusi, prima intrebare a fost :

De ce, parlamentar ?

„In primul rand, pentru ca simt nevoia unui schimb de stafeta intre cei ce au fost si au o anumita varsta. Poate si gandindu-ma la o oarecare erodare politica, cauzata de nivelul de trai al populatiei, pe care fostii si actualii parlamentari nu au reusit sa o contracareze prin actiuni eficiente. Apoi, am lucrat in administratie si stiu cerintele populatiei din plan local, vizavi de un parlamentar. Este foarte important ca membrii unei comunitati locale, comunitatea in sine, sa aiba un reprezentant cat mai sus in sistemul legislativ romanesc. Si, nu in ultimul rand, parlamentarul de Caras-Severin are parghiile, dar si puterea de a atrage fonduri de la bugetul national, pentru zona pe care o reprezinta“.

In fine, prioritati de parlamentar

Dacian Romanu spune ca si-ar dori foarte mult sa schimbe cate ceva, esential daca se poate, in mentalul colectiv, dar mai ales, cel al individului: „Este atat de evident, totul pleaca de la raportarea noastra fata de legile in vigoare. Or, daca esti in Parlament, poti contribui la adoptarea unor legi care sa vina in intampinarea cetateanului, in sprijinul nevoilor sale personale“. De la mentalitate, Romanu trece la lucruri concrete: „Nu cred ca nu ai o oarecare influenta din pozitia de parlamentar, pentru a atrage investitii economice in zona care te-a trimis in acest for. Nu-i cred pe cei care spun ca este imposibil si imi doresc sa le dovedesc acest lucru, daca voi ajunge deputat“.

 

Dan Popoviciu
- Săptămânalul "GHIMPELE", Caraş Severin


Despre mine - Profesional - Politic - Galerie foto - Forum - Contact
© 2009 – All rights reserved